SR

Konstrukcija sajta: Kako da izmenite stranice i widgete? 2. deo


25.12.2019    15:33

Konstrukcija sajta: Kako da izmenite stranice i widgete? 2. deo

Stigli smo i do možda najvažnijeg pitanja – kako da ljudi dođu do vas i vaših usluga? 🤔

Nakon što ste izmenili (edit) strane, izabrali odgovarajuće widgete (mini aplikacije) i dodali multimedijalni sadržaj, na red je svakako došlo da se pozabavite i kontakt stranom. A mi ćemo vam u ovom blogu pokazati i kako.

Najpre iz Kontrolne table idite na >Strane, a zatim naravno izaberite >Contact stranu.

Imajte na umu da od teme koju ste izabrali zavisi kako će izgledati, kao i da li ćete uopšte imati kontakt stranu. Ali ne brinite, u Unlimited webiste builderu možete dodavati nove stranice kad god poželite, te ukoliko tema koju ste izabrali nema kontakt stanu, lako to možete ispraviti. Samo iz padajućeg menija pored Page: izaberite >Create New.

Novu stranicu možete urediti baš onako kako vama odgovara, prevlačenjem widgeta do željenog mesta na stranici ili izborom nekih od predefinisanih rasporeda widgeta (Landing Page, Call to Action, Feature List, Description Page, Service List ili Product page). Takođe, ne zaboravite da imenujete svoju novu stranicu u Page Title polju i da dodate Page URL.

Da se vratimo na kontakt stranu. U temi koju smo mi izabrali Contact strana izgleda ovako:

Hajde da izmenimo email adresu. S obzirom na to da je ovde u pitanju Paragraph widget, jednostavno stavite miš tamo gde se nalazi text i pojaviće se plavo polje koje označava widget, a kako biste ga otvorili kliknite bilo gde unutar označenog polja.

Da biste izmenili email adresu unutar samog widgeta kliknite na >Edit Paragraph i otvoriće vam se Tool Bar za editovanje texta. Takođe, Text Tool Baru možete pristupiti i duplim klikom na tekst email adrese. Ovde možete formatirati text, izmeniti font, veličinu, a  jako bitna stvar kada je reč o emailu jeste da možete ubaciti i link.

Naravno, isti koraci važe i za broj telefona i adresu koji se nalaze u našoj temi.

Ne dopadaju vam se ikonice pored vaših kontakt informacija? Promenite ih! Jednostavno kliknite na neku od njih i otvoriće Vam se Icon widget. U padajućim menijima izaberite sliku ikonice, njenu boju, veličinu, pozadinu, kao i njen način pojavljivanja.

Još jedan widget koji se nalazi na našoj kontakt strani je Contact Form. Kako biste personalizovali svoju kontakt formu kliknite na nju i otvorite Contact form widget. Ovde možete dodati, obrisati ili promeniti nazive polja koji se nalaze u kontakt formi, kao i njihovu boju, veličinu, okvir… Takođe, možete izabrati tekst, font i pozadinu dugmeta.

Dalje, možete upisati i ime forme, koje će biti subject maila koji će vam stizati kada neko popuni formu.

Contact Form widget ima zaista mnogo opcija za personalizaciju izgleda forme, a ovo su samo neke od njih.

Takođe, ne zaboravite da skoro svaki widget ima i Style opciju, koja vam omogućava da još više personalizujete izgled widgeta i stranica. A o njoj smo pričali u našem prethodnom blogu

Još jedan dodatak kontakt informacijama su neizbežne društvene mreže. A mi ćemo vam pokazati nekoliko načina na koje možete ostaviti link ka svojim društvenim profilima. 

Najpre, kao što je to slučaj u temi koju smo mi izabrali, linkovi se mogu nalaziti na ikonicama. Kako smo već pomenuli u tekstu gore, jednostavno kliknite na ikonicu da otvorite Icon widget, zatim izaberite sliku ikonice, boju, veličinu, pozadinu, kao i njen način pojavljivanja koji vam se najviše dopada. A na kraju, na dnu widgeta imate opciju da ostavite link ka nekoj od društvenih platformi.

Još jedan način jeste da iz widget menija sa leve strane izaberete widget Social Buttons i prevučete ga do željenog mesta na stranici. Ovde takođe možete ostaviti link ka gotovo svim vašim društvenim profilima.

Naravno, ne zaboravite da ukoliko tema koju ste izabrali nema nijedan od widgeta koje smo pomenuli u tekstu, veoma lako ih možete dodati. Jednostavno iz menija sa leve strane izaberite željeni widget i prevucite ga do mesta na stranici gde želite da ga postavite.

Ovo su samo neke od osnovnih opcija kada je reč o kontakt stranici. Imajte na umu da vam Unlimited website builder nudi mnogo opcija za personalizaciju vašeg sajta, te vam savetujemo da se odmah bacite na njihovo istraživanje 🔎

A mi nastavljamo sa Unlimited website builder serijalom. U sledećem blogu pokazaćemo vam kako da napravite potpuno personalizovan meni, kako bi vaš sajt imao jedinstveni izgled. Do sledećeg čitanja 👋🏻

unlimited.rs web hosting

Mi smo web hosting provajder iz Beograda. Kroz naše objave na blogu trudimo se da pričamo o korisnim i praktičnim temama na jeziku adaptiranim za sve čitaoce. Prenosimo praktična iskustva i neograničeno znanje za sve!

Imaš pitanje ili komentar?

Uneseni podaci moraju biti validni

Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

Želite da stupite u kontakt sa nama?

KONTAKTIRAJTE NAS
+381 11 428 08 08
[email protected]
Pokreni odmah