SR

Konstrukcija sajta: Kako da kreirate meni?


10.01.2020    16:04

Konstrukcija sajta: Kako da kreirate meni?

Još uvek ste sa nama? Drago nam je 😃 Bližimo se kraju našeg druženja, ali i kraju vašeg idealnog sajta.

U ovom blogu pokazaćemo vam kako da kreirate potpuno personalizovan meni, koji će doprineti jedinstvenom izgledu vašeg sajta. Meni je svakako jedan od neophodnih elemenata sajta, jer omogućava posetiocima da lakše pretražuju vaš sajt i usluge. A u  našem Unlimited website builderu možete ga kreirati u samo nekoliko klikova 👌🏻

Najpre idite na >Strane u vašoj Kontrolnoj tabli. Budući da se u većini tema meni nalazi u Hederu (zaglavlje) izaberite stranicu >Header.

Naš Header izgleda ovako:

Kliknite na već postojeći meni i otvoriće vam se Primary Menu widget. Widget brišete klikom na dugme sa ikonicom kante za otpatke koja se nalazi na sredini stranice ili jednostavno pritiskom Delete dugmeta na tastaturi. Naravno, postoji više načina na koje možete kreirati svoj meni. Ukoliko vam se dopada onaj koji već postoji u vašoj temi, dovoljno je samo da ga malo modifikujete u Primary Menu widgetu. 

Ali mi ćemo vam pokazati opciju koja je, po našem mišljenju, vizuelno mnogo privlačnija 😁 Dakle nakon što ste obrisali Primary Menu widget, vaš novi meni možete kreirati koristeći Icon widget. Sa leve strane iz Widget menija izaberite >Icon widget i jednostavno prevucite do mesta na stranici gde želite da ga postavite.

Broj Icon widgeta treba da odgovara broju stranica koje imate na vašem sajtu. U samom widgetu možete izabrati izgled ikona, tako da odgovaraju stranici na koju se odnose (npr. 🏠 = home page). Takođe izaberite boju ikona koja će se najbolje uklopiti u izgled vašeg sajta (u našem slučaju to je bela). Na kraju, izaberite poziciju (Icon alignment) ikona, koju dodatno možete urediti jednostavnim pomeranjem isprekidane linije kojom je označen kraj widgeta.

Na kraju, na dnu Icon widgeta kliknite na tri tačke kod Link polja kako biste povezali ikonicu sa samom stranom na koju se odnosi. 

Umesto da ručno unosite URL stranice, možete izabrati opciju >Poveži ka postojećem sadržaju i povezati ikonu sa nekom od stranica koje ste već napravili u Unlimited website builderu. Dovoljno je samo da kliknete na stranicu koju želite da povežete sa ikonom, a zatim na dugme >Dodaj vezu.

Ovako izgleda krajnji rezultat:

Nije loše, zar ne? 😉 Ovo će sigurno izdvojiti izgled vašeg sajta, a i olakšati korišćenje istog vašim posetiocima.

I došli smo do kraja našeg druženja, kada je u pitanju Unlimited website builder :star-struck:
Imajte na umu da smo sa vama prešli samo neke od opcija koje postoje u website builderu i da su vam na raspolganju više od 300 tema i 40 widgeta. Naravno, delite sa nama vaša iskustva i sajtove koje ste napravili u Unlimited website builderu.

A sada vas ostavljamo u istraživanju našeg Unlimited website buildera. Još samo malo i vaš idealan sajt je gotov! :sparkles:

unlimited.rs web hosting

Mi smo web hosting provajder iz Beograda. Kroz naše objave na blogu trudimo se da pričamo o korisnim i praktičnim temama na jeziku adaptiranim za sve čitaoce. Prenosimo praktična iskustva i neograničeno znanje za sve!

Imaš pitanje ili komentar?

Uneseni podaci moraju biti validni

Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

Želite da stupite u kontakt sa nama?

KONTAKTIRAJTE NAS
+381 11 428 08 08
[email protected]
Pokreni odmah