SR

Karakteristike Beograda
kao geo lokacije

Beograd se nalazi u srcu Balkana, što ga čini raskršćem između zapadne Evrope, Bliskog Istoka i Azije. Ova geografska prednost čini ga pogodnim za firme koje pružaju usluge kupcima širom ovih regija.

Beograd ima umerenu kontinentalnu klimu, što može biti korisno za hlađenje u data centrima. Proizvodnja energije u Srbiji je prilično raznovrsna, sa mešavinom hidro, termo i obnovljivih izvora energije.

Grad je takođe manje sklon prirodnim katastrofama, što pruža stabilno okruženje za data centre. Lokacija našeg data centra je na teritoriji opštine Novi Beograd u samom centru poslovnih dešavanja u Beogradu.

Dole su navedene neke od zanimljivih distanci do lokacije našeg data centra:

LOKACIJA
UDALJENOST
Centar grada
7.1 km
Železnička stanica Tošin Bunar
1.1 km
Aerodrom Nikola Tesla Beograd
13.5 km
Zagreb, Hrvatska
387 km
Sofia, Bugarska
395 km

Zašto UNLIMITED.RS?

Sa preko 15 godina radnog iskustva u oblasti cloud infrastrukture i različitih tipova cloud hosting usluga, možemo sa sigurnošću reći da smo u mogućnosti da razumemo, predložimo i zajedno sa vama pronađemo najbolje rešenje za vaše potrebe. Naš pristup karakteriše izuzetna fleksibilnost i pouzdanost.

Vrhunska infastruktura

Konstruisana sa fokusom na visoku dostupnost, naša data centar infrastruktura pruža maksimalnu pouzdanost i bezbednost, omogućavajući vam da se u svakom trenutku oslonite na nju.

 • N+1 napajanje
 • UPS i dizel agregati na lokaciji
 • Redundantni mrežni i strujni dovodi
 • Svaki deo DC infrastrukture je redundantan

Premium podrška

Sa našim iskusnim i sertifikovanim inženjerima dostupnim 24/7/365, koji se nalaze samo 7 minuta od lokacije, možete biti sigurni u najbolju moguću podršku u svakom trenutku.

 • 7 minuta od lokacije
 • Dostupnost 24/7/365
 • Iskusni i sertifikovani inženjeri
 • Besplatno skladištenje rezernih delova

IZVANREDNA MREŽA

Kao carrier neutral lokacija, nudimo vam izbor da li želite da koristite našu mrežu ili ne. Ukoliko se odlučite za nas, garantujemo odličan mrežni miks, potpunu redundantnost i niz dodatnih usluga.

 • Potpuno redundantna mrežna infrastruktura
 • Portovi dostupni od 1G do 100G
 • Direktna konekcija na nacionalni IX
 • Odlične regionalne performanse

Često postavljena pitanja (FAQ)

Ukoliko imate dodatnih pitanja, moguće da odgovor možete pronaći ispod. Svakako, uvek smo na raspolaganju za sva pitanja koja imate.

Šta je kolokacija?

Kolokacija je usluga koja vam omogućava da smeštate svoju serversku i mrežnu opremu u naš data centar. Ova usluga obuhvata fizički prostor, energiju, hlađenje, fizičku sigurnost i pristup mreži.

Koliko prostora u reku je moguće zakupiti?

Prostor u reku je moguće zakupiti po potrebi. Od jednog rack unit-a (1U), preko polovine rekova (20U), do celih rekova (42U).

Koja je minimalna ugovorna obaveza za uslugu?

Minimalna ugovorna obaveza za naše usluge je 12 meseci.

Kako je regulisana sigurnost u vašem data centru?

Naš data centar je obezbeđen 24/7/365 uz pomoć sistema video nadzora, striktne kontrole pristupa i stalnog fizičkog obezbeđenja. Pristup centru je omogućen samo prethodno autorizovanim osobama. Bez prethodne najave, ulazak u data centar nije moguć, čime garantujemo integritet i bezbednost vaše opreme.

Da li imate redundantne mrežne i strujne dovode?

Da, imamo redundantne mrežne i strujne dovode kako bi obezbedili kontinualni rad vaše opreme.

Koja vrsta podrške mogu da očekujem od vašeg tima?

Naš stručni tim inženjera, dostupan je 24/7/365 kako bi pružio efikasnu podršku kada god vam je potrebna. Brzina reagovanja i nivo podrške zavise od unapred ugovorenog paketa podrške.

Koje su mogućnosti za napajanje opreme u data centru?

Svaki rek u našem data centru je opremljen sa N+1 napajanjem, podržano od strane UPS sistema i on-site dizel agregata, što osigurava kontinuitet rada čak i u slučaju neplaniranih prekida. U slučaju havarije, naši agregati obezbeđuju kontinuirano napajanje za dug period bez potrebe za dopunom goriva. Količina energije koja se isporučuje po uređaju ili reku prilagođava se prema vašim specifičnim potrebama, a zavisi od tipa i količine prostora koji zakupite.

Kako je obezbeđeno hlađenje u data centru?

Naš data centar koristi sofisticirane sisteme za hlađenje i regulaciju vlažnosti vazduha sa redundantnim komponentama kako bi se osigurali optimalni uslovi za rad vaše opreme.

Da li je moguć pristup mojoj opremi 24/7/365?

Ako zakupite privatni rek, imate neometan pristup vašoj opremi u svakom trenutku. Ukoliko koristite prostor u deljenim rekovima, pristup vašoj opremi je moguć samo uz pratnju.

Kako su regulisani uslovi za skladištenje rezervnih delova?

Pravimo individualne dogovore sa klijentima o skladištenju rezervnih delova.

Da li postoji mogućnost zakupa mrežnih portova?

Da, postoji mogućnost zakupa mrežnih portova u rasponu od 1G do 100G.

Kakve su mogućnosti za pristup internetu i konekcije na nacionalni IX?

Pristup internetu je moguć preko naše mreže ili preko mreže bilo kog drugog operatera koji je prisutan u našem data centru. Takođe, postoji mogućnost direktnog povezivanja na nacionalni IX.

Da li je moguće unapred testirati performanse mreže?

Da, omogućujemo testiranje performansi mreže pre nego što se odlučite za naše usluge.

Koja je energetska efikasnost vašeg data centra?

Naš data centar je dizajniran u skladu sa najboljim praksama za energetsku efikasnost. Koristimo visokokvalitetne sisteme za hlađenje i napajanje kako bismo minimizirali potrošnju energije.

Želite da stupite u kontakt sa nama?

KONTAKTIRAJTE NAS
+381 11 428 08 08
[email protected]
Pokreni odmah