SR

Kako da napravim web sajt?


07.11.2019    12:44

Kako da napravim web sajt?

Želite da napravite sajt? Imate malo ili nimalo znanja u programiranju, a hitno vam je potreban sajt bez dodatnih troškova izrade? Nikakav problem 👌🏻

Razumemo koliko je bitno da imate vizuelno lepu i profesionalnu prezentaciju vašeg biznisa i zato vam nudimo potpuno besplatno korišćenje Website Builder-a u okviru kog možete kroz svega par klikova da napravite vaš sajt. U ponudi vam je preko 300 tema (dizajn/izgled sajta) koje pokrivaju gotovo sve oblasti poslovanja – od turizma, ugostiteljstva, biznisa, mode, fotografije, neketnina i slično, ali i više od 40 widgeta (mini aplikacija), koji funkcionišu po drag and drop principu (prevlačite ih klikom miša), te možete dodati slike, videe i ostale multimedijalne sadržaje i podesiti svaku stranicu na sajtu po vašoj želji.

U sledećih nekoliko blogova, vodićemo vas korak po korak kroz website builder, sve do vašeg idealnog sajta. Pa, hajde da počnemo… 🚀

Dakle, postali ste naš klijent i dobili mejl dobrodošlice sa svim potrebnim informacijama, ali i pristupnim podacima. Prvo što treba da uradite je da se ulogujte u svoj cPanel nalog (account). Ušli ste? Odlično. 

Iz cPanela, website builderu možete pristupiti na dva načina:

1. U okviru SOFTWARE sekcije pronađete ikonicu UNLIMITED website builder


2. Direktno iz cPanela izaberete temu za vaš sajt

Imajte na umu da ovde imate pregled samo nekih od najaktuelnijih tema, ali ne brinite previše o tome, jer temu možete promeniti u svakom trenutku, o tome svakako u nastavku bloga.

Dakle, kada pristupite website builder-u, vaša kontrolna tabla izgleda ovako: 

Kada vaš sajt bude potpuno funkcionalan i dodate stranice i sadržaj, ovo je mesto gde ćete imati najčistiji pregled veličine sadržaja koji ste dodali, broja sajtova i stranica koje imate, kao i broja postova koje ste objavili. 

Da biste izabrali svoju temu, kliknite na >Teme u meniju sa leve strane. Pored standardnog skrolovanja, teme možete pretraživati ili po ključnim rečima za vaše poslovanje ili po kategorijama tj. industriji kojoj pripadate. 

Pre nego što uključite neku od tema možete izabrati Demo view i u novom tabu pogledati kako bi izgledao sajt što se tiče samog dizajna, kao i koliko bi imao stanica, widgeta i sl.

Sada ste odabrali temu i spremni ste za dodavanje vašeg personalizovanog sadržaja 👏🏻 U okviru kontrolne table imate pregled svih stranica teme koju ste izabrali. U meniju sa leve strane kliknite na >Strane i imaćete izlistane sve stranice vašeg sajta, kao i vreme kada su napravljene. Odavde ih možete brisati, izmeniti (edit) ili jednostavno pogledati kako izgledaju.

Takođe, iz kontrolne table možete dodati multimedijalni sadržaj koji ćete koristiti prilikom izrade sajta. Ovog puta, u meniju sa leve strane izaberite >Sadržaj i dobićete jednostavan prikaz svih sadržaja koje ste dodali, a iz padajućeg menija odaberite da li želite da izlistate slike, video ili audio zapise, ili čak i određene datume kada ste dodali taj sadržaj.

Sadržaj dodajete klikom na dugme >Dodaj novi, a same fajlove možete prevući do označenog polja ili ih dodati (upload) sa svog računara.

Klikom na određeni sadržaj otvoriće vam se pop-up prozor u kome možete videti detalje fotografije, video ili audio fajlova, ali i izmeniti njihov naslov, dodati rezervni text ili kratak opis.

Sve promene (edit) ka vašem multimedijalnom sadržaju možete da vršite klikom na dugme >Uredi sliku

Već ste odabrali temu i dodali sadržaj na vašem sajtu i spremni ste za korak dalje. Sada možete optimizovati i neka od opštih podešavanja. 

U meniju levo idite na >Podešavanja i unesite naslov vašeg sajta, kao i podnaslov (bliže opisuje o čemu je vaš web sajt). U opštim podešavanjima unosite i kontakt email adresu, birate vremensku zonu, format prikazivanja vremena i datuma, kao i jezik. Jezik na kom želite da radite u website builderu možete da odaberete i u gornjem desnom uglu. 

Tek smo počeli, a ovo su samo neke od opcija u našem website builderu, ali se radujemo da uskoro podelimo još korisnih informacija sa vama – kako da dodate i izmenite stranice i widgete, kreirate meni i još mnogo toga. Stay tuned 🤞🏻

unlimited.rs web hosting

Mi smo web hosting provajder iz Beograda. Kroz naše objave na blogu trudimo se da pričamo o korisnim i praktičnim temama na jeziku adaptiranim za sve čitaoce. Prenosimo praktična iskustva i neograničeno znanje za sve!

Imaš pitanje ili komentar?

Uneseni podaci moraju biti validni

Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

Želite da stupite u kontakt sa nama?

KONTAKTIRAJTE NAS
+381 11 428 08 08
[email protected]
Pokreni odmah