SR

Kako da kupim hosting i domen?


07.09.2016    15:57

Kako da kupim hosting i domen?

Biranje hosting provajdera može biti prava noćna mora, dok odabir paketa predstavlja dodatnu komplikaciju za ljude koji se prvi put susreću sa tim. Ovo je članak koji ima za cilj upravo da olakša izbor i kupovinu. Hosting i domen su usko povezani, jer domen nema primenu u praksi bez hostinga, a isto tako ni hosting bez domena.

Domen (internet domen)

Odabir domena je jedna od najbitnijih stavki i neophodno je tome posvetiti punu pažnju. Ishitrene odluke mogu Vas skupo koštati. Naša preporuka bi bila da domen nema više od 15 karaktera i da izbegavate crtice. Nije toliki problem ni ako imate crticu, ali neka to bude smisleno i bez komplikovanja.

domeni tld

Najpopularnije domen ekstenzije, kao što su com i net su svakako preporuka, ali me, info, biz, org su domeni koji mogu dobro da se uklope u naziv Vašeg brenda. Problem kod spomenutih ekstenzija je to što je ograničena dostupnost pa su mnogi atraktivni nazivi nedostupni. Tu stupa na snagu domaći RS domen koji je savršen jer je dosta pogodnih domena slobodno. Nešto jeftiniji domen je CO.RS koga možete kupiti samo ukoliko ste pravno lice.

Više o internet domenima pročitajte ovde.

Hosting (Web hosting)

Web hosting ili Shared web hosting je osigurani prostor na internetu gde smeštate svoj sajt ili više sajtova. To je deo servera koji je posebno dizajniran da pruži optimalnu brzinu odziva i bezprekidan rad svakog sajta na njemu.

Mi, iz Unlimited.rs, smo se potrudili da pojednostavimo proces odabira hosting paketa. Na raspolaganju imate 3 paketa i svaki je od njih je dovoljno dobro isprofilisan za potrebe više tipova korisnika.

Posedujete ili planirate da napravite internet prezentaciju svoje firme, ličnu prezentaciju ili blog? Odlično rešenje za Vas biće paket koji ima čak 10 GB prostora za Vaše fajlove i sam sajt. To je naš osnovni START paket.
Ukoliko ne želite ograničenja po pitanju prostora, želite da hostujete više sajtova na istom nalogu i tako uštedite, onda jednostavno izaberite Optimum ili Premium paket.

Pri odabiru hostinga važno je da imate na raspolaganju cPanel da biste upravljali svim funkcijama hosting platforme. Unlimited.rs poseduje sva prihvaćena svetska rešenja, naravno sve to na cPanel-u.   CloudLinux garantuje sigurnost da će Vaš sajt raditi savršeno sve vreme, dok AntiExploit softver onemogućuje hakovanje sajta. Uz Softaculous opciju možete instalirati WordPress ili bilo koju PHP skriptu za manje od jednog minuta.

Uz sve to, jedni smo od malobrojnih koji garantuju kvalitet i vraćamo novac u potpunosti ukoliko nismo ispunili Vaša očekivanja.

Kako da izaberete idealan web hosting paket pročitajte ovde.

 

Procedura kupovine

Kada odlučite koji je web hosting paket pravi za Vas na Web Hosting stranici, kliknite na taster naruči.

Nakon toga imaćete priliku da izabere koji domen želite da koristite na tom hostingu. U ponuđeno polje napišite ime domena i izaberite ekstenziju domena (com, rs, net…) u padajućem meniju pored.

blog-biranjedomena

Na slici je prikazano kako se vrši provera dostupnosti domena (1.) i nakon toga potrebno je kliknuti na Nastavak (2).

U sledećih nekoliko koraka bićete upitani za detalje narudžbe, da li se plaća godišnje ili dvogodišnje, da li želite da zaštitite podatke na domenu i sl. Ukoliko ne želite zaštitu podataka na domenu i želite plaćanje na godišnjem nivou slobodno nastavite klikom na taster Nastavak, a na trećem koraku klik na Narudžba.

Na kraju dolazimo do stranice gde je potrebno da upišete Vašim podatke, tj. ime, prezime, broj telefona, email i adresu. Takođe potrebno je da upišete šifru za pristup korisničkom panelu. Pri dnu upitnika birate način plaćanja i potrebno je prihvatiti Uslove korišćenja.

Ubrzo nakon toga dobijate uputstva za plaćanje na email. Nakon plaćanja predračuna dobijate i sve potrebne podatke za pristup cPanel-u i domenu. Za sva ostala pitanja tu smo 00-24.

Prijatan ostatak dana.

unlimited.rs web hosting

Mi smo web hosting provajder iz Beograda. Kroz naše objave na blogu trudimo se da pričamo o korisnim i praktičnim temama na jeziku adaptiranim za sve čitaoce. Prenosimo praktična iskustva i neograničeno znanje za sve!

Imaš pitanje ili komentar?

Uneseni podaci moraju biti validni

Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

  • Poštovani,
    trenutno izrađujem sajt za firmu koja do sada nije imala nijedan sajt a kamoli sajt sa preko 130 stranica koje su lepo prerađene i prilagođene obimu posla sa otimizovanim slikama preko Photoshopa a kasnije wordpress-a. Posto sam se radi brzine rada brzine izrade tako obimnog sajta odlučio za wordpress a ne za klasičnu izradu sajta interesuje me da li bi Vaš optimum paket bio dovoljan za tako neki obiman sajt i šta se dešava kada krenem sa zakupom domena i hostinga kod vas. Problem je što sam ja do sada već izradio par sajtova ali sve u local-u (nisam ga postovao na net), da li postoji kakva mogućnost da mi malo pomognete oko postavke odnosno ozivljavanja sajta na internetu. Problem je još što ako bih vam dao šifre koje bih ja kasnije koristio ne mogu da uplatim sa mog mejla na vaš račun već bih za to morao da obavestim računovodstvo.Da li to može da predstavlja problem. Kontakt telefon: 064/283-35-28. Nadam se Vašem brzom odgovoru.

  • Postovani,clan sam udruzenja roditelja dece ometene u razvoju iz Smederevske palanke.Obracam vam se jer zelimo da ozivimo udruzenje koje je vec godinama u stanju mirovanja i zeleli bismo da napravimo zvanicnu web stranicu kako bi mogli ostvariti donacije koje su neophodne za nase projekte.Ukoliko biste bili zainteresovani da nam ustupite na koriscenje neki od vasih paketa bili bismo jako zahvalni na pomoci koja nam je neophodna s’obzirom da smo neprofitna organizacija u kojoj uglavnom volontiraju roditelji.Unapred zahvalni na odgovoru roditelji

  • Dobar dan
    Ja živin u švajcarskoj i htjela sam čisto za sebe da otvorim jedan websajt. Vidjela sam ovdje u švajcarskoj da su domeni skupi pogotovu za ovu vrstu koju sam ja htjela gdje nemam profita. Pa sam pogledala kod vas i vidjela da je to za nene puno povoljnije. Moje pitanje je da li mogu da kupim domen od vas iako ne živim u Srbiji? I da li vi nudite pomoć oko dizajniranja stranice, imate li neke templejte koje bih mogla da koristim? Ja sam apsolutni laik i početnik tako da mi je scaka pomoć dobrodošla. Koji paket biste mi vi preporučili?
    Veliki potdrav i hvala puno unapred.
    Mirjana Cvijanović

Želite da stupite u kontakt sa nama?

KONTAKTIRAJTE NAS
+381 11 428 08 08
[email protected]
Pokreni odmah