SR

Želite da transferujete hosting i domen u UNLIMITED.RS?


20.03.2018    15:34

Želite da transferujete hosting i domen u UNLIMITED.RS?

Transfer domena je zapravo promena registra, odnosno provajdera koji za vas vrši registraciju i održavanje domena.

Ukoliko već imate registrovan domen na nekom drugom mestu, odnosno kod drugog provajdera, a želite da ga transferujete na unlimited.rs, to možete uraditi u nekoliko jednostavnih koraka:

1. Proverite kod prethodnog provajdera da li je domen otključan.

2. Zatražite EPP kod od prethodnog registra. EPP kod ili AUTH EPP ključ predstavlja takozvani sigurnosni kod za transfer domena.

3. Pošaljite nam EPP kod putem emaila [email protected], ili unesite u polje pri naručivanju preko sajta, nakon čega pokrećemo transfer domena.

4. Kada se  transfer pokrene, stići će vam email (važno: email za koji je vezan registrovani domen) sa zahtevom da potvrdite transfer. Transfer ćete potvrditi klikom na link u datom mailu.

5. Nakon potvrde sa vaše strane, potrebno je sačekati i da prethodni provajder potvrdi transfer i time se procedura transfera domena završava.

Uglavnom je potrebno od 12 do 96 časova za kompletiranje procesa transfera. Svaki transfer internacionalnih domena je i obnova za + 1 godinu od datuma isteka (od datuma kada ističe, ne od datuma kada je transfer obnovljen).

Ukoliko se radi o .RS domenima, potrebno je samo dostaviti EPP kod i domen se odmah prebacuje kod nas, čak i u slučaju kada je domen istekao  i takav transfer ne podrazumeva i obnovu tj. može se i besplatno obaviti.

Transfer domena nije moguće obaviti ukoliko:

– je od prve registracije domena prošlo manje od 60 dana

– je do isteka domena ostalo manje od 3 dana

– vlasnik domena ne odobri transfer u email-u

– domen kod prethodnog registrara nije otključan

– je EPP kod neispravan

– je domen istekao

 

Želite da prebacite sajt u unlimited.rs?

Ukoliko ste već kupili unlimited.rs hosting paket, prilikom aktivacije paketa, stigao vam je email sa naslovom “Informacije o hosting nalogu” u kome možete pronaći sve podatke kako biste mogli samostalno prebaciti svoj sajt na naše servere.  

Ako ste završili sve gore navedene korake, uspešno ste promenili hosting bez zastoja u radu ili dostupnosti vašeg sajta.
Međutim, ukoliko niste sigurni i želite da Unlimited tehnička podrška prebaci vaše sajtove od drugog hosta na unlimited.rs hosting, pošaljete nam pristupne podatke za vaš cPanel putem emaila ili tiketa. U te podatke spadaju:

1. korisničko ime za cPanel,

2. korisnička lozinka za cPanel, i

3. link za pristup cPanelu i FTP-u.

Savet: cPanel podatke bi trebalo da ste dobili emailom od vašeg trenutnog web hosting provajdera u trenutku inicijalnog zakupa hosting paketa.

Hosting podatke nam pošaljite emailom ili u tiketu najkasnije 7 dana od isteka domena i hostinga kod trenutnog hosting provajdera kako bismo izbegli bilo kakve eventualne komplikacije.

unlimited.rs web hosting

Mi smo web hosting provajder iz Beograda. Kroz naše objave na blogu trudimo se da pričamo o korisnim i praktičnim temama na jeziku adaptiranim za sve čitaoce. Prenosimo praktična iskustva i neograničeno znanje za sve!

Imaš pitanje ili komentar?

Uneseni podaci moraju biti validni

Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

Želite da stupite u kontakt sa nama?

KONTAKTIRAJTE NAS
+381 11 428 08 08
[email protected]
Pokreni odmah