SR

Par razloga zašto treba da koristite WordPress platformu


09.03.2016    14:37

Par razloga zašto treba da koristite WordPress platformu

Treba da koristite WordPress za dizajniranje biznis web-sajta, a evo i zašto

WordPress je jedan od najpopularnijih sistema za kontrolisanje sadržaja (CMS) na svetu. Ipak, pre nego što odlučite koju platformu ćete koristiti za Vaš biznis web-sajt, trebalo bi da shvatite zbog čega je WordPress tako popularan. Stavke koje smo naveli u ovom članku se ne tiču samo našeg iskustva, već je to mišljenje koje dele i drugi korisnici ove popularne platforme. Mi koristimo WordPress kao glavnu platformu otkad smo pokrenuli sajt i moramo reći da smo, zajedno s našim klijentima, veoma zadovoljni performansama iste.

Ogromna zajednica

wordpress

WordPress trenutno pokreće oko 75 miliona sajtova širom sveta. Ono što još više fascinira je činjenica da ga koriste mnogi cenjeni brendovi. Neki od njih su BBC America, The New York Times, Harvard Business Review, The Canadian Olympic Committee, itd. Poznate ličnosti koje koriste WordPress su Snup Dog, Kejti Peri, Jusein Bolt i mnogi drugi.

Fantastična podrška

S obzirom na to da mnogi koriste WordPress, veoma je lako pronaći podršku koja Vam može pomoći i odgovoriti na Vaša pitanja. Postoji i mnogo Jutjub kanala koji su posvećeni WordPress-u, kao i razni blogovi, forumi i sajtovi na kojima možete pronaći rešenje skoro svih problema sa kojima se možete susresti u radu.

Odličan po SEO

seo friendly

Kao profesionalni veb hosting provajder, mi znamo šta SEO optimizacija veb-sajta za pretraživače i organski saobraćaj znače. Na konkurentnom tržištu, neophodno je da sajt bude što bolje rangiran, kako bi u pretragama izlazio među prvima.

Ovo je posebno bitno ukoliko ceo Vaš biznis zavisi od Vašeg onlajn prisustva, kao što je na primer onlajn prodavnica. U tom slučaju, Vaš sajt je glavni izvor prihoda u Vašem poslovanju, što znači da treba da optimizujete sajt tako da besprekorno funkcioniše.

Tu se WordPress pokazao fantastičnim, jer nudi mnoge plaginove i funkcije koje Vam omogućavaju da pažljivo pratite veb-analitiku, koju ćete koristiti kako biste doprineli povećanju saobraćaja na Vašem sajtu.

Platforma otvorenog koda

To znači da je besplatna, bar većim delom. Druga povoljna strana toga što je otvorenog koda je činjenica da programeri imaju slobodu da menjaju kod i sami prave izmene i poboljšanja. To je jedan od glavnih razloga što postoji toliko WordPress tema, plaginova, različitih verzija i razlog zbog kog se vremenom toliko poboljšava. Tako na primer možete i zaposliti nekoga ko će dizajnirati posebnu WordPress temu za Vas ili napraviti posebne funkcije koje su Vam potrebne.

Jednostavne korekcije

4-14

Neki od najčešćih problema i pritužbi koje smo čuli od naših partnera i klijenata tokom godina su obično bili povezani sa činjenicom da su oni nisu bili u mogućnosti da samostalno menjaju sadržaj na njihovom blogu. Ova funkcija je zbilja neophodna svim onim korisnicima koji imaju želju da sami iskoriste svoj sadžaj u više namena. Svi koji malo duže koriste WordPress vrlo dobro znaju da ova platforma rešava ovaj tip problema s velikom lakoćom. Svako ko i malo poznaje interfejs, shvatiće u svega nekoliko sekundi šta i gde treba da klikne da bi dodao, ispravio ili izbrisao određeni sadržaj.

Funkcionalnost

WordPress nudi mnoge izuzetno korisne funkcije, kao što su komentarisanje, blogging, email, padajuće menije, itd. Sa samo nekoliko klikova, možete čak da dodate i neke dodatke koji mogu da otvore još kompleksije funkcije unutar Vašeg sajta, kao što su video galerije, interaktivni kalendari, tajmlajn Vaših društvenih mreža, tid. Ako sarađujete s veštim veb timom, zaista nema granice šta sve možete da uradite da sa ove platforme. WordPress je izuzetno feksibilan servis. Uz vrlo malo truda, možete ga jednostavno prilagoditi svim svojim sadašnjim ili budućim potrebama.

Google i WordPress se vole

wordpress

Google je najrelevantniji i najveći pretraživač na svetu, te je izuzetno važno napraviti sajt na platformi koja istom najviše odgovara. Svako ko se malo duže posluje preko neta, vrlo dobro zna da su se Google i WordPres zaljubili jedno u drugo još na prvi pogled:

*WordPress poseduje logičku arhitekturu, koja je Google-u izuzetno aktraktivna.
*WordPress je primarno tekstualna platforma, što opet ide uz nogu svim Google-ovim proftevima.
*Google-u je SEO vrlo važan, a WordPress to vrlo dobro razume i poštuje.
*Google obožava blogove, a WordPress je inicijalno bio zamišljen kao “blogging platforma”, ali je spletom okolnosti prerastao u nešto mnogo veće od toga.

Sam ovaj blog je zapravo sagrađen na WordPress platformi. Mi volimo da primenimo ono o čemu pričamo, tako da Vam predlažem da izdvojite malo vremena, promuvate se po stranicama našeg sajta, ne bi li uočili iz prve ruke koliko je WP zapravo funkcionalan servis.

@Goran Mirković

unlimited.rs web hosting

Mi smo web hosting provajder iz Beograda. Kroz naše objave na blogu trudimo se da pričamo o korisnim i praktičnim temama na jeziku adaptiranim za sve čitaoce. Prenosimo praktična iskustva i neograničeno znanje za sve!

Imaš pitanje ili komentar?

Uneseni podaci moraju biti validni

Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

Želite da stupite u kontakt sa nama?

KONTAKTIRAJTE NAS
+381 11 428 08 08
[email protected]
Pokreni odmah