SR

Zašto imamo najbolji VPS u Srbiji?


15.03.2019    19:40

Zašto imamo najbolji VPS u Srbiji?

15. marta 2019. godine, pokrenuli smo posebno VPS rešenje sa lokacijom u Srbiji koje se umnogome razlikuje od onog što celokupna regionalna konkurencija ima da ponudi.

Osluškivali smo stručne potrebe web stručnjaka i potrudili smo se da pakete oblikujemo pametno kako biste plaćali samo ono što zapravo i koristite – otud i naziv “SMART VPS”.

 

  1. Najkonkurentnije cene u regionu

Detaljna analiza nedvosmisleno tvrdi da imamo cene niže od 20 do 50 odsto u odnosu na celokupnu domaću i regionalnu konkurenciju (među provajderima koji nude VPS sa lokacijom u Srbiji i regionu, sa SSD diskovima). Pored toga, unlimited.rs nudi kompletnu virtualizaciju (KVM) koja je neuporedivo pouzdanija od OpenVZ virtualizacije koju koriste mnogi domaći hosting provajderi. Stoga, potpuno ste izolovani i zaštićeni od tzv. oversellinga, što predstavlja našu garanciju za vašu stabilnost.

 

  1. Mrežna infrastruktura po svetskim standardima

Ukratko ćemo reći – sve je po PS-u.

Sve ono što smo, u skladu sa svetskom praksom i sa uspehom, sproveli u našim datacentrima u Holandiji, sa zadovoljstvom smo preneli u Srbiju.

Izabrali smo najbolji datacentar u Beogradu, Telenor Tier-3 DC na Novom Beogradu, izgrađen 2010. godine prema najzahtevnijim industrijskim standardima.

100 gbps mreža je redudantna jer preko RetN obezbeđujemo najbolje mrežne rute i odziv za inostranstvo i SoX-om (Serbian Open Exchange) za najbolji odziv u Srbiji i ping ispod 5ms prema svim provajderima u Srbiji.

Pored toga, peer-ovani smo sa CloudFlare-om, omiljenim servisom naših korisnika, kao i mnogim drugim značajnim servisima u inostranstvu.

Datacentar je redundantan sa električnom energijom, naša mrežna oprema je redundantna kako energetski tako i procesorski. Tu su i posebni serveri za filtriranje saobraćaja preko naših ruta u inostranstvu ako dođe do DDoS napada.

 

  1. Serverske konfiguracije bez kompromisa

VPS node-ovi su isključivo DELL serveri koji koriste serverske varijante SSD-ova (Samsung), DDR4 ECC RAM-a, dvostruke Intel procesora sa 16 jezgara po procesoru. Svi serveri imaju hardverski RAID i to u konfiguraciji RAID 10 gde imamo 4 diska te ukoliko jedan od njih prestane sa radom, server neometano nastavlja da radi i šalje monitoringu informaciju o tome.

 

  1. VPS paketi i konfiguracije

Nismo štedeli ni na čemu, trudili smo se da i za najmanji paket ponudimo više nego i najveći postojeći VPS paketi na tržištu. Počev od RAM memorija. 1 GB RAM-a nismo uzimali u razmatranje.

Zašto?

Činjenica je da je 1 GB veoma mala količina RAM-a za potrebe VPS korisnika u 2019. godini. 2 GB kritično za određene servise, međutim, 3 GB kao standard za početni paket, je nešto što smo videli kao minimum za bezbrižan rad.

SSD prostor je nešto što je činjenično svima nama problem, ali ponudili smo 40 GB u početnom paketu i to ide do 140 GB u najvećem paketu. Da napomenemo, uvek imate mogućnost lakog dodavanja SSD prostora kroz konfiguraciju u startu ili naknadno ukoliko zatreba i to najviše do 40 GB, za sada.

U sve pakete je uključen nedeljni backup podataka. Smatramo backup na nedeljnom nivou neophodnim, a dnevni sami možete dokupiti ukoliko imate potrebe.

Sam protok je limitiran na 100 mbps u najmanjem paketu, 200 u SMART 6 i 300 mbps u SMART 9, a mesečni saobraćaj je više nego dovoljan i za veće projekte i ide od 5 do 15 TB, naravno možete povoljno dokupiti više od toga.

Dostupne su sve popularne Linux distribucije, tu je i napredni panel sa naprednim kontrolama i konzolom integrisanom u korisnički panel. IP adrese imate već za 229 RSD mesečno, 1gbps link za 2600 RSD mesečno, a tu je i managed podrška ako bude potrebna.

 

  1. Napredne mogućnosti

Automatizacija određenih radnji je veoma važna u svakom smislu, i potrudili smo se da obezbedimo automatske instalacije na klik svih popularnih Web panela od kojih imate na raspolaganju cPanel, CWP, VestaCP, Sentora, unlimitedCP, Webuzzo te VPN auto installer.

Reinstalacija operativnog sistema u roku od par sekundi se već podrazumeva kao i VNC HTML5 konzola direktno na panelu, a tu je i Rescue mode uz pomoć koga je storage unmount-ovan i možete popraviti operativni sistem ili delove sajta po potrebi.

 

  1. Podrška

Osnovna funkcionalna podrška preko ticketa, odnosno emailom je dostupna 24/7 i odgovor u razumnom roku možete očekivati i nedeljom uveče. Podrška podrazumeva rešavanje eventualnih mrežnih problema, funkcionalnosti VPS-a, pomoć oko korišćenja panela, vraćanje backup-a servera, savete oko nadogradnji i slično.

 

unlimited.rs web hosting

Mi smo web hosting provajder iz Beograda. Kroz naše objave na blogu trudimo se da pričamo o korisnim i praktičnim temama na jeziku adaptiranim za sve čitaoce. Prenosimo praktična iskustva i neograničeno znanje za sve!

Imaš pitanje ili komentar?

Uneseni podaci moraju biti validni

Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

Želite da stupite u kontakt sa nama?

KONTAKTIRAJTE NAS
+381 11 428 08 08
[email protected]
Pokreni odmah