SR

Registrovano je 100.000 .RS domena!


18.04.2018    08:01

Registrovano je 100.000 .RS domena!

Kao Ovlašćeni registar nacionalnih domena, ali i kao kompanija u Srbiji, iskreno smo ponosni na činjenicu da naš nacionalni .RS domen ove godine slavi dva značajna jubileja.

Svoj 10. rođendan, ali i 100.000 registrovanih domena!

100 hiljada domena, od kojih je, očekivano, 87% iz Srbije, a ostatak privlači registrante is Sjedinjenih Američkih Država (2,55%), Nemačke (1,39%), Velike Britanije (0,81%), Francuske (0,56%) i ostalih sa zanemarljivih 0,5%.

Deset godina pre, pomama za .RS domenom počinje, iako je .YU domen bio “živ” sve do kraja marta 2010. godine. Te 2008, registrovano je preko 47.000 novih .RS domena. Godine koje su kasnije uspevale da dosegnu veliki broj novih registracija su bile 2012. i godina za nama, 2017. sa gotovo 19.500 .RS domena.

Čestitamo, još jednom, sjajnoj ekipi iza Registra nacionalnih internet domena Srbije – RNIDS i svim ovlašćenim registrima .RS domena, na posvećenosti i građenju profesionalnog sistema i platforme za registraciju i upravljanje internet domenima.

 

Dobro, a šta vama, kao korisnicima, zapravo znači dobar .RS domen?

Ukoliko niste do sada registrovali .RS domen za vaš lični ili poslovni identitet, predlažemo vam da to odradite što pre, jer prednosti registracije .RS domena su brojne:

1. Bolje pozicioniranje u rezultatima lokalne pretrage

2. Slobodan veliki broj potencijalno zanimljivih pojmova, za razliku od, recimo, .com domena

3. Trajno rešenje za vaš internet identitet

4. Veća bezbednost od mogućih zloupotreba

5. Odrednica prisustva na određenom tržištu.

Naše iskustvo, takođe, kaže da dobar domen znači dosta za poslovanje, građenje jakog brenda i prepoznatljivost u širem smislu.

Savet za odabir naziva domena: Birajte domen sa što je moguće manje karaktera, sa konkretnim i jasnim nazivom i dobrom ekstenzijom (.rs, co.rs, in.rs). Sve to će vam u velikoj meri pomoći da se u najboljem svetlu, na relativno lak način, prikažete svojoj publici ili potencijalnim klijentima putem interneta. A danas smo na internetu — maltene svi. Tačnije 4.156.932.140 nas koji imamo pristup internetu po poslednjim podacima iz decembra 2017. godine — dok ukupan broj sajtova na svetu iznosi preko 1,24 milijarde.

 

Zašto baš .RS?

Svaki “bolji” .com domen je odavno zauzet, fakat. Pomirimo se sa tim. Međutim, mnogo je onih koji se, iz navike ili neznanja, nasumično odlučuju za .com, .net ili .org i ne razmišljajući šta ti domeni zapravo označavaju.

Sad, rekli bismo da je logično da ukoliko poslujete u Srbiji ili ukoliko ste srpska firma, razmislite o registraciji .RS domena ili porodice domena u kojima je svakako i nacionalni domen.

Dobro, međutim, zašto baš sad?

Činjenica da je registrovano već 100.000 domena, znači da će uskoro kvalitetan izbor .RS domena biti sužen.

Isto tako znamo i da je online poslovanje u Srbiji, pohvalno, sve popularnije.

Zato, zašto biste čekali da neko drugi registruje .rs domen koji biste baš vi želeli?

 

unlimited.rs web hosting

Mi smo web hosting provajder iz Beograda. Kroz naše objave na blogu trudimo se da pričamo o korisnim i praktičnim temama na jeziku adaptiranim za sve čitaoce. Prenosimo praktična iskustva i neograničeno znanje za sve!

Imaš pitanje ili komentar?

Uneseni podaci moraju biti validni

Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

Želite da stupite u kontakt sa nama?

KONTAKTIRAJTE NAS
+381 11 428 08 08
[email protected]
Pokreni odmah