SR

REDIS – Novo na Web hostingu


10.09.2020    00:15

REDIS – Novo na Web hostingu

Na prvu godišnjicu od predstavljanja naših unapređenih “Plus” paketa donosimo punu podršku za Redis keširanje na Web hosting paketima OPTIMUM+, PREMIUM+ i BIZ+ web. U nastavku teksta ćemo pokušati objasniti zašto ovo može biti bitno za vaše projekte u nekom trenutku.

Redis ili skraćeno od REmote DIctionary Server, je servis otvorenog koda koji u memoriji skladišti NoSQL ključeve odnosno vrednosti koje se koriste primarno kao keš ili brzi odgovor aplikacije ka bazi podataka. Dakle, koristi strukture podataka da bi čuvao podatke, najčešće strings, lists, sets, sorted sets, hashes.

Ako Redis upoređujemo sa konkurencijom i nešto starijim servisom – Memcached, dolazimo do toga da se razlikuju po tome što je Memcached servis orijentisan više za jednostavnije aplikacije koje zahtevaju manje resursa – memorije, ali dolazimo i do ograničenja kada se podaci skladište u serijskoj formi.

Velike kompanije kao što su Twitter, AWS, Microsoft, Azure, Alibaba samo su neke koje koriste Redis za svoje aplikacije i sajtove.

Kako da Redis implementiram na svoj sajt?

Za razliku od konvencionalnih metoda na Web hosting platformama gde se jedna Redis instanca deli sa više desetina klijenata, kod nas kontrolišete sopstvenu instancu (server) i imate jedinstveni port, što znači da Redis ne delite ni sa kim. Jednostavno u cPanel-u pronađite ikonicu Redis Manager, izaberite koliko želite da dodelite RAM-a i pokrenite Redis. Ono što je bitno napomenuti je da se koriste zasebni RAM resursi na nivou servera, a ne vaš RAM koji imate dodeljen u okviru paketa.

Detaljno uputstvo (korak po korak) za aktivaciju Redis keširanja na WordPress ili nekim drugim sistemima je dostupno ovde.

 

A šlag na torti?

Još jedna sjajna novost je da smo od 09.09.2020. obogatili naše Web hosting pakete sa dodatnim Cloud resursima, tačnije na raspolaganju je više CPU jezgara u svim paketima, kao i do 60% brži IO što će omogućiti još lagodniji rad kako za postojeće tako i za nove korisnike. Izdvajamo i povećanja koji se odnose na Email prostor po nalogu i to do 20%.

 

unlimited.rs web hosting

Mi smo web hosting provajder iz Beograda. Kroz naše objave na blogu trudimo se da pričamo o korisnim i praktičnim temama na jeziku adaptiranim za sve čitaoce. Prenosimo praktična iskustva i neograničeno znanje za sve!

Imaš pitanje ili komentar?

Uneseni podaci moraju biti validni

Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

Želite da stupite u kontakt sa nama?

KONTAKTIRAJTE NAS
+381 11 428 08 08
[email protected]
Pokreni odmah