SR

Kako biti dobar komšija — Prednosti Shared Web Hostinga?


05.09.2018    13:21

Kako biti dobar komšija — Prednosti Shared Web Hostinga?

Vlasnici malih i lokalnih biznisa, preduzetnici i kreativci znaju da je sajt jako bitan alat za ‘’širenje” njihove poruke preko interneta, ali i u procesu izgradnje brenda. Međutim, troškovi hostinga koji web sajt može da nam zada je nesavladiva prepreka za vlasnike novih sajtova sa niskim budžetom.

 

Šta je Shared Hosting?

Pre nego što krenemo u nabrajanje korisnih prednosti shared hostinga, hajde da se na kratko podsetimo — Šta je zapravo Shared hosting?

Shared ili deljeni hosting, kako mu samo ime kaže, je server na kojem korisnici praktično dele resurse jednog web servera sa više korisnika, iliti za više sajtova.

Zamislite server kao stambenu zgradu. Svaki sajt predstavlja zaseban stan u okviru te zgrade.

Hosting provajder održava servere i vodi računa o njihovoj sigurnosti, stabilnosti, brzini, dostupnosti… dok su korisnici ti koji su odgovorni za postavljanje i upravljanje na sopstvenim sajtovima.
Pošto shared hosting u mnogim slučajevima ima dosta korisnika, a resurse samo jednog servera, shared hosting je zapravo idealan za sajtove koji nisu previše zahtevni i koji nemaju preveliku posećenost kako ne bi opteretili ostale sajtove na istom serveru.

Kao kada bi voda curela u stanu iznad vašeg u gore pomenutoj zgradi. I vi biste bili ugroženi, odnosno vaš plafon bi bio pun vlage. Moramo biti dobre i odgovorne komšije i voditi računa o svakom sajtu na datom serveru i one zahtevnije stavljati na VPS ili Dedicated servere.

 

Za Koga je Najbolji Shared Hosting?

Ako krećete sa sajtom od nule, shared hosting je pravi izbor. Zašto?
— Jer je reč o odličnom rešenju za korisnike sa sajtovima koji ne zahtevaju previše resursa.

Najbitnija prednost shared hostinga je efikasna upotreba prostora na serveru — ovaj tip hostinga će vam omogućiti dovoljno prostora i protoka da pokrenete sajt.

Uvek imate mogućnost: Ukoliko kasnije dođe do razvoja vašeg biznisa, a samim tim razvoja vaših online sadržaja, tada možete prilagođavati druge tipove hostinga, u zavisnosti šta vama odgovara.

Dobra stvar kod shared hosting paketa je ta što su sva podešavanja i održavanja servera u nadležnosti hosting kompanije.

Međutim, postoji par rizika. Recimo, stranice na vašem sajtu se mogu sporo učitavati, a to znači gubitak zainteresovanih klijenata. Do ovoga dolazi kada neki od sajtova sa kojim delite hosting troši više resursa na serveru, što uzrokuje sporije učitavanje vašeg sajta.
Ovo je nažalost jako čest problem na shared hostinzima. Međutim, za nove vlasnike sajtova koji imaju mali protok saobraćaja na svom sajtu, benefiti shared hostinga mogu značajno nadmašiti sve navedene nedostatke. Evo i zašto.

 

Shared Hosting je pristupačan

Shared hosting paketi, kao što smo pomenuli, imaju minimalne cene za usluge ove vrste hostinga, što predstavlja odličan odnos cene i kvaliteta usluga. Shared hosting paketi obično koštaju svega nekoliko hiljada dinara godišnje, tj. nekoliko evra mesečno. Jedno je sigurno, Shared hosting i dalje ostaje najpristupačnija opcija za vlasnike malih sajtova.

 

(I) Shared Hosting ima Efikasnu Tehničku podršku

U poređenju sa VPS-om i namenskim, odnosno dedicated serverima, shared hosting je jeftiniji.

To smo već apsolvirali. Međutim, Iako je jeftiniji, to ne znači da nema efikasnu tehničku podršku, naprotiv.

Sa Shared hosting paketima možete imati brzu i efikasnu tehničku podršku, koja je u unlimited.rs 365/24/7.

Shared Hosting je lak za korišćenje i održavanje

Laka dostupnost usluge kod gotovo svih hosting provajdera na tržištu, niske cene, lakoća upotrebe (otvaranje naloga i podešavanja sajta) i održavanja — čine shared hosting pogodnom opcijom za većinu sajtova, blogova i malih kompanijskih stranica i web prodavnica.

Novi shared hosting nalog obično uključuje osnovne alate za pokretanje malog sajta putem besplatne Softaculous aplikacije u okviru koje su vam dostupne brojne skripte poput WordPressa, Wix, PrestaShop, Magento…

 

Shared Hosting se može jednostavno i brzo proširiti

Ukoliko ste se na početku vašeg biznisa opredelili za shared hosting, i u međuvremenu je vaš sajt dostigao određen nivo mesečnih poseta, kao i predviđen prostor na svom disku, vi ga u svakom trenutku možete proširiti ili prebaciti na drugi tip hostinga, sve u zavisnosti šta odgovara potrebama vašeg posla.

Sajt je izuzetno važan deo vašeg poslovanja. Svakom poslu je potreban sajt, nije bitno da li to bio mali lokalni biznis ili veliki.

Posedovanje dobrog sajta će uticati na širenje vašeg posla.

Sa shared hostingom koji je svima pristupačan i dostupan, možete veoma lako uspostaviti svoje prisustvo na webu.

unlimited.rs web hosting

Mi smo web hosting provajder iz Beograda. Kroz naše objave na blogu trudimo se da pričamo o korisnim i praktičnim temama na jeziku adaptiranim za sve čitaoce. Prenosimo praktična iskustva i neograničeno znanje za sve!

Imaš pitanje ili komentar?

Uneseni podaci moraju biti validni

Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

Želite da stupite u kontakt sa nama?

KONTAKTIRAJTE NAS
+381 11 428 08 08
[email protected]
Pokreni odmah