SR

Ponovo radi PayPal!


03.04.2018    14:29

Ponovo radi PayPal!

Sve do unazad pet dana, unlimited.rs kao i mnoge firme iz Srbije, bile su “primorane” da delimično ili u potpunosti povuku opciju naplate svojih usluga putem PayPal-a, kako se naš kolektivni i pojedinačni rad ne bi podveo pod takozvanu sivu zonu poslovanja.

Međutim, šta se promenilo u prethodnih par dana?

Vlada Republike Srbije, na sednici od 29. marta, usvojila je set predloga izmena zakona i odluka po kojima će građani Srbije, između ostalog, moći međusobno da vrše kupoprodaju digitalnih proizvoda u devizama, ali i kojima će biti ukinuta obavezna primena pečata u poslovanju.

Kako je definisano Predlogom zakona o izmenama i dopunama Zakona o deviznom poslovanju, omogućena je kupoprodaja softvera i ostalih digitalnih proizvoda na Internetu, kojim se trguje isključivo putem telekomunikacionih, digitalnih ili informaciono-tehnoloških uređaja.

Uslov je da se plaćanje vrši korišćenjem platne kartice ili elektronskog novca preko pružaoca platnih usluga sa sedištem u Srbiji.

Šta ovo zapravo znači?

Ovim izmenama, građani Srbije više neće morati (zbog prethodnih odredbi zakona) da osnivaju firme u inostranstvu, već će svoj digitalni biznis moći da vode iz Srbije za klijente iz celog sveta i sa jednom deviznom cenom za sve, bez straha da su u prekršaju ukoliko njihov digitalni proizvod kupi i rezident Srbije.

Ovo je nama bilo jasno zeleno svetlo da ponovo i za zadovoljstvom, unlimited.rs klijentima iz Srbije i inostranstva, omogućimo plaćanje usluga web hostinga ili registracije domena, putem jednog od najsigurnijih stranih platnih servisa, PayPal-a.

unlimited.rs web hosting

Mi smo web hosting provajder iz Beograda. Kroz naše objave na blogu trudimo se da pričamo o korisnim i praktičnim temama na jeziku adaptiranim za sve čitaoce. Prenosimo praktična iskustva i neograničeno znanje za sve!

Imaš pitanje ili komentar?

Uneseni podaci moraju biti validni

Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

Želite da stupite u kontakt sa nama?

KONTAKTIRAJTE NAS
+381 11 428 08 08
[email protected]
Pokreni odmah