SR

AI REVOLUCIJA: Transformacija kreiranja sadržaja u marketingu i IT-u


18.01.2024    14:29

AI REVOLUCIJA: Transformacija kreiranja sadržaja u marketingu i IT-u

U brzo evoluirajućem digitalnom okruženju, poslovanja neprestano traže inovativna rešenja kako bi ostala korak ispred konkurencije. Veštačka inteligencija (AI) se pojavila kao igrač koji menja pravila, pružajući alate koji transformišu kreiranje sadržaja kako u oblasti marketinga, tako i u IT sektoru. Ovaj blog istražuje različite načine na koje AI oblikuje generisanje sadržaja, istražujući njegove primene i uticaj. Pored toga, istražićemo AI dodatke integrisane u popularne platforme i predstaviti cutting-edge AI alate koji ostavljaju dubok trag u industriji.

 

Izvor: medium.com

 

AI alati za generisanje sadržaja

1. ChatGPT:

ChatGPT, baziran na OpenAI GPT-3.5 arhitekturi, nalazi se na čelu obrade prirodnog jezika. Njegova sposobnost generisanja koherentnog i relevantnog teksta pozicionirala ga je kao neprikosnoven alat za kreatore sadržaja. Marketari koriste ChatGPT za pisanje postova na društvenim mrežama, blogova i e-mailova. Njegova dinamičnost omogućava interaktivnu komunikaciju, čineći ga nezaobilaznim resursom u kreiranju personalizovanog i ubedljivog sadržaja.

2. MidJourney:

MidJourney je program veštačke inteligencije i servis koji je kreirala i hostuje nezavisna istraživačka laboratorija Midjourney, Inc. sa sedištem u San Francisku. Midjourney generiše slike na osnovu opisa prirodnim jezikom, nazvanih promptovi.

Program je generativni AI alat koji transformiše tekstualne promptove u vizuelnu umetnost. Postao je prepoznatljiv u domenu generisanja slika na osnovu mašinskog učenja.

On se izdvaja po svojoj korisnički prijateljskoj platformi, funkcioniše unutar aplikacije za razmenu poruka Discord i zahteva minimalno podešavanje, čime postaje dostupan širem krugu korisnika.

Kao nezavisni i samofinansirajući projekat, Midjourney je pokazao sposobnost generisanja zanimljivih slika na osnovu jednostavnih tekstualnih unosa, ističući rastući potencijal AI u kreativnoj industriji.

3. Bard:

Bard donosi revoluciju u stvaranju sadržaja, pružajući AI podršku za pisanje koja nadmašuje očekivanja. Ovaj alat je fokusiran na oblikovanje kreativnih narativa, pomažući kreatorima sadržaja u razvoju upečatljivih priča za brend kampanje, reklame i veb sajtove. Bard dodaje sloj kreativnosti kroz sugestije za ideje, strukturu rečenica i ton, unapređujući proces kreiranja sadržaja.

Uz to, Bard se izdvaja od drugih alata jer omogućava direktnu pretragu YouTube kanala kako bi pronašao relevantne odgovore. Na primer, jednostavno postavite pitanje u Bardu, poput “pronađi video o uređivanju oblika u Illustratoru,” i dobićete direktno najrelevantniji YouTube video koji je dostupan. Ova funkcionalnost čini Bard svestranim alatom za korisnike koji traže brze i precizne informacije

4. Copy.ai 

Copy.ai pomaže preduzećima u kreiranju reklamnih poruka i različitih vrsta marketinškog sadržaja. Mnogi preduzetnici i vlasnici preduzeća koriste Copy.ai kako bi stvarali raznovrstan marketinški sadržaj i razvijali svoje poslovanje.

Za marketare koji žele efikasnost u pisanju teksta, Copy AI predstavlja pravu revoluciju. Ovaj alat automatizuje proces pisanja, generišući uverljivu ‘copy’ usmeren na konverzije za reklame, opise proizvoda i stranice za kupovinu. Spajajući brzinu s kvalitetom, Copy AI omogućava marketarima da optimizuju svoj radni tok, održavajući visok standard sadržaja.

Sa preko 90 alatki, Copy AI pruža širok spektar mogućnosti za kreiranje različitih vrsta marketinškog sadržaja. Ovaj alat je ključan za pojedince koji žele pojednostaviti proces kreiranja i poboljšati efikasnost marketinških aktivnosti. Bernard, kao vlasnik preduzeća, koristi Copy.ai kako bi unapredio svoj marketinški pristup i ostvario rast svog poslovanja.

5. Blackbox.ai

Blackbox.ai je program za kodiranje. Više od 6 miliona programera koristi Blackbox chat da odgovori na pitanja o kodiranju i pomogne im tokom pisanja. Blackbox AI koristi veštačku inteligenciju da automatski dovrši programiranje, štedeći vreme programerima.

Može napisati računarske programe za stvaranje bilo kojeg softvera brzinom svetlosti. Pretvara bilo koje pitanje u kod. Sam program ne zahteva brz internet; savršeno funkcioniše čak i kada je internet veza spora.

Ono što ga čini izvanrednim je činjenica da podržava više od 20 programskih jezika, uključujući:  JavaScript, Ruby, Python, Java, C, C++, PHP, SQL, R, Swift itd. Može automatski dovršavati, uređivati i otklanjati greške u kodu. Može izvlačiti kod iz priložene slika, video snimka ili drugih PDF-ova. Ima jednostavan i lak za korisnički interfejs. Kompatibilan je i sa bilo kojim veb pretraživačem.

Programeri mogu koristiti Blackbox.ai u razne svrhe. Neki od njegovih primera primene su: za automatsko kompletiranje programa. Studenti mogu koristiti Blackbox.ai za učenje ili vežbanje programiranja dok ga preduzeća mogu koristiti za razvoj softvera ili aplikacija za svoju kompaniju.

AI dodaci u platformama

1. Later.com:

Later.com, poznata platforma za zakazivanje objava na društvenim mrežama, integriše AI funkcije kako bi optimizovala planiranje sadržaja. Pomoću AI algoritama određuje najefikasnije vreme objavljivanja, predlaže relevantne heštegove i čak nudi preporuke za naslove. Ovo ne samo da štedi vreme za marketare, već i osigurava da se sadržaj na društvenim mrežama deli na strategijski način radi maksimalnog učinka.

2. Canva:

Canva , široko korišćena platforma za grafički dizajn, integriše AI kako bi poboljšala proces dizajniranja. Njene AI funkcije analiziraju preferencije korisnika i dizajnerske trendove, predlažući šeme boja, kombinacije fontova i opcije rasporeda. Ovo osnažuje korisnike da kreiraju vizualno impresivan sadržaj, čak i ako nemaju stručnost u dizajnu, čime se odliči grafički dizajn.

4. Figma: 

Figma je alat za dizajniranje koji omogućava saradnju na kreiranju korisničkih interfejsa, prototipova i dizajnerskih sistema. Dozvoljava više korisnika da istovremeno radi na istom dizajnerskom projektu, što ga čini popularnim za timsku saradnju u dizajnu i razvoju.

Integrisanjem veštačke inteligencije u FigJam su je napravili još korisnijom. Njihova misija? Pomaganje da odmah korisnik vizualizuje ideje i planove, predlažući najbolje prakse i, naravno, automatizujući dosadne zadatke, tako da se možete usredsrediti na širu sliku.

Novi FigJam, sada sa AI funkcijama dizajniranim da vam pomognu da pređete sa prazne stranice na personalizovani FigJam u sekundi. Generiše predloge za nedeljne sastanke tima, brainstorming sesije, ili može da pomogne da se upustite u režim planiranja sa organizacionim dijagramima – sve putem jednostavnog upita. Izgrađeni na osnovu najboljih praksi i inspirisani svakodnevnim situacijama, ovi prilagodljivi upiti su dizajnirani da vam odgovore gde god da se nalazite u svom radnom toku.

Izvor: freepik.com

Prognoze za dalji razvoj AI

1. Dublje razumevanje konteksta:

Očekuje se da će naredne generacije AI alata imati još bolje razumevanje konteksta, omogućavajući im da generišu sadržaj koji ne samo da zadovoljava gramatičke standarde već i suptilno uklapa ton i stil brenda.

2. Personalizacija na višem nivou:

AI će se sve više koristiti za personalizaciju iskustava korisnika.

3. Integracija sa Virtuelnom Stvarnošću (VR) i Proširenom Stvarnošću (AR):

AI će sve više sarađivati sa VR i AR tehnologijama, proširujući granice kreacije digitalnih iskustava. Očekuje se da će AI unaprediti interakciju u virtuelnom prostoru, pružajući korisnicima još upečatljivije vizuelne i auditivne doživljaje.

4. Veća Autonomija i Kreativnost:

 AI će postajati sve autonomniji u kreiranju sadržaja, a alati poput Bard i Copy AI će verovatno razviti sposobnost generisanja još kreativnijih i emotivno bogatijih tekstova, reklama i narativa.

5. Sveprisutna integracija u poslovanje:

AI će postati neizostavan deo poslovanja, integrišući se u svakodnevne procese.

6. Etički aspekti i regulativa:

Sa sve većim korišćenjem AI, očekuje se povećan fokus na etičke aspekte i potrebu za regulatornim okvirom. Organizacije će morati pažljivo razmatrati pitanja privatnosti, sigurnosti i pravičnosti u vezi sa korišćenjem AI alata.

Zaključak

Dok se AI neprestano razvija, UNLIMITED.RS prati najnovije tehnološke napretke. Spremni smo da pružimo najbolje proizvode koristeći najsavremenije alate i tehnologije. Kroz blogove poput ovog, delimo svoje znanje i pomažemo zajednici izvan čistog hostinga.

Ova uzbudljiva budućnost donosi mogućnosti za inovacije u svetu kreiranja sadržaja, marketinga i informacionih tehnologija. Praćenjem ovog tehnološkog uspona, svedočimo transformaciji digitalne stvarnosti. Integracija AI alata u platforme za kreiranje sadržaja ne samo da povećava efikasnost, već doprinosi stvaranju angažujućeg i personalizovanog sadržaja. Predviđa se da će AI tehnologija odigrati ključnu ulogu u oblikovanju digitalnog pejzaža u budućnosti. Stay tuned, jer sa nama pratite korak s ovim dinamičnim promenama.

 

unlimited.rs web hosting

Mi smo web hosting provajder iz Beograda. Kroz naše objave na blogu trudimo se da pričamo o korisnim i praktičnim temama na jeziku adaptiranim za sve čitaoce. Prenosimo praktična iskustva i neograničeno znanje za sve!

Imaš pitanje ili komentar?

Uneseni podaci moraju biti validni

Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

Želite da stupite u kontakt sa nama?

KONTAKTIRAJTE NAS
+381 11 428 08 08
[email protected]
Pokreni odmah